Αρχική » «Χτύπημα» εκ Τουρκίας: Ο Μακρόν άφησε 50 Γάλλους αξιωματικούς να πεθάνουν στη Μαριούπολη!
Διεθνή

«Χτύπημα» εκ Τουρκίας: Ο Μακρόν άφησε 50 Γάλλους αξιωματικούς να πεθάνουν στη Μαριούπολη!

Σοβαρότατη καταγγελία για τον Γάλλο Πρόεδρο

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Εμανουέλ Μακρόν είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω ενός τουρκικού κόμματος, του Vatan Partisi (Patriotic Party) το οποίο υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας «άφησε 50 αξιωματικούς να πεθάνουν στη Μαριούπολη».

Τόσο το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Aydinlik της 22ας Απριλίου 2022, με μια δήλωση του προέδρου του Vatan, Ντογού Πέριντσεκ, όσο και ένα διαδικτυακό άρθρο στην Aydinlik από τον Οζγκούρ Μπουρσαλί, ΓΓ του Vatan, κάνουν αναφορά σε αυτή την καταγγελία.

«Οι 50 υψηλόβαθμοι Γάλλοι στρατιώτες είναι μεταξύ των 2.000 Ουκρανών που έχουν περιχαρακωθεί στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, που πολιορκείται από τους Ρώσους», γράφει στο άρθρο.

Διαβεβαιώνοντας ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από «το ρωσικό κράτος» και οι δύο «επιβεβαίωσαν» ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «διέταξε αυτούς τους στρατιώτες να μην παραδοθούν και να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου με τον Πούτιν», προκειμένου, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα, να κερδίσει χρόνο για να εξασφαλίσει την επανεκλογή στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.