Αρχική » Χ.Γώγος: «Θα έχουμε περιοριστικά μέτρα μέχρι να εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού» (βίντεο) Συνεχίζει την «κρουσματολογία» ο Χ.Γώγος
Ελλάδα

Χ.Γώγος: «Θα έχουμε περιοριστικά μέτρα μέχρι να εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού» (βίντεο) Συνεχίζει την «κρουσματολογία» ο Χ.Γώγος

Νέο «μαγικό» αριθμό για να τελειώσουμε από το κορωνοϊό έδωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

«Η λύση είναι η μεγίστη εμβολιαστική κάλυψη με 85% για το τείχος ανόσιας με δεδομένη τη μεταδοτικότητα των στελεχών που επικρατούν». «Μέχρι να φτάσουμε εκεί πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα» είπε ο Χ.Γώγος. Κάτι που σημαίνει πως μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε το 70% που ζητούσαν πριν λίγο καιρό οι «ειδικοί».

Από εκεί και πέρα ο Χ.Γώγος συνέχισε την «κρουσματολογία» λέγοντας πως είναι «εφικτό» το σενάριο για 18.000 κρούσματα την ημέρα παρόλα αυτά όπως είπε δεν θεωρεί ότι θα γίνει πράξη.

«Το σενάριο για 18.000 κρούσματα δεν πιστεύω ότι θα έρθει ποτέ, ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί, αυτό θα συμβεί μόνο αν τα αφήσουμε όλα ανεξέλεγκτα, που δε θα γίνει αυτό» επεσήμανε.

Όπως είπε ο κ. Γώγος στόχος είναι να ο εμβολιασμός να φτάσει στο 65%, γιατί αυτό θα ελαττώσει αυτό το εφιαλτικό σενάριο.

Σχετικά με το πως θα επιδράσει η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στο σύστημα Υγείας ανέφερε πως «δεν αποκλείεται επιβάρυνση του ΕΣΥ αν συνεχιστεί η αύξηση της διασποράς. Η μέση ηλικία (νόσησης) είναι 28 ετών ταχύτατη πτώση, 10 έτη πτώση ηλικίας, η διασπορά φαίνεται πια, ο ιός κυκλοφορεί στις νεαρές ηλικίες. Θα πρέπει να προσέξουμε θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να αποφύγουμε αυτά τα σενάρια είναι εφικτό, δεν είναι ανέφικτο».