Αρχική » Όνειδος της Δημοκρατίας
Ελλάδα Πολιτική

Όνειδος της Δημοκρατίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανής και απαράδεκτη η διαρροή από το προεδρικό μέγαρο για την «ορκωμοσία Αποστολάκη»

Σε άλλη μία επίδειξη μικροπρέπειας προέβη η προεδρία της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά για να παραστήσει το δεκανίκι της κυβέρνησης, προκειμένου να συγκαλυφθεί το φιάσκο με την υπουργοποίηση του Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η προεδρία φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε «τρολ». Είναι η τέταρτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο, γεγονός που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του θεσμού.

Είχε προηγηθεί η συκοφαντία κατά του Νίκου Δένδια αναφορικά με τις περιβόητες παρασημοφορήσεις, και η διπλή συκοφαντία κατά του Κυριάκου Βελόπουλου με την δήθεν πρόσκληση Αντετοκούμπο και το δήθεν πιστοποιητικό εμβολίου για την είσοδο στο προεδρικό.

Τώρα, η προεδρία διαρρέει λεπτομέρειες από την επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη προκειμένου να κανονίσει τις λεπτομέρειες για την ορκωμοσία του. Η διαρροή έγινε για να ενισχύσει την άποψη που προέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να μετακυλήσει τις ευθύνες για το φιάσκο στην πλευρά του ναυάρχου.

Είναι αισχρό και απαράδεκτο η προεδρία της Δημοκρατίας να εμπλέκεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Φυσικά είναι ακόμα πιο απαράδεκτες οι προηγούμενες συκοφαντικές επιθέσεις της προεδρίας κατά κορυφαίου υπουργού και εκλεγμένου πολιτικού αρχηγού, αλλά και το νέο κρούσμα δείχνει ότι έχουμε μία πρόεδρο κατώτερη των περιστάσεων. Ή μάλλον, έχουμε μία πρόεδρο που δεν έχει αντιληφθεί την ευθύνη της θέσης που φέρει. Και αυτό είναι τραγικό και εθνικά επικίνδυνο.

Η επίμαχη διαρροή:

https://www.newsbreak.gr/politiki/238831/oneidos-tis-dimokratias/

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα