Αρχική » Όταν το ΝΑΤΟ δολοφονούσε τα εγγόνια του Καντάφι και 500.000 άμαχους…για να παραδώσει τη Λιβύη στην Τουρκία
Διεθνή

Όταν το ΝΑΤΟ δολοφονούσε τα εγγόνια του Καντάφι και 500.000 άμαχους…για να παραδώσει τη Λιβύη στην Τουρκία

Υπό το πρίσμα των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία και την κατά τα άλλα υποκριτική στάση του NATO που κόπτεται τάχα για τις ζωές των αμάχων και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, να θυμίσουμε ότι η Συμμαχία δεν είναι «αθώα περιστερά». Και δεν θα αναφερθούμε καν στην πολύπαθη Γιουγκοσλαβία, αλλά στη Λιβύη.

Οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές που έγιναν ποτέ στην Αφρική από το ΝΑΤΟ, ήταν περισσότερες από 10.000 στη Λιβύη το 2011 με πάνω από 500.000 απώλειες αμάχων.

Μάλιστα, όταν το ΝΑΤΟ ρωτήθηκε σχετικά με τις απώλειες αμάχων και τον θάνατο των παιδιών του Καντάφι, επέμεινε ότι ήταν παράπλευρες απώλειες και κάτι φυσιολογικό στους πολέμους

Από τον νατοϊκό βομβαρδισμό της Τρίπολης το 2011

Το ΝΑΤΟ στόχευσε το σπίτι του Μουαμάρ Καντάφι και το βομβάρδισε, σκοτώνοντας δύο από τους γιους και τα εγγόνια του. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε επίσης τη Λιβύη το 1986 και το 1989 και σε αυτούς τους βομβαρδισμούς πέθανε η μικρή υιοθετημένη κόρη του Καντάφι, Χάνα Καντάφι.

Σύμφωνα με αφρικανικές εκτιμήσεις στόχος του ΝΑΤΟ ήταν  ένας: να εξαφανίσει τη γραμμή αίματος του Μουαμάρ Καντάφι.

Η Λιβύη είχε την καλύτερη οικονομία στην Αφρική και μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Το μόνο που έκαναν η Χίλαρι Κλίντον, ο Ομπάμα και το ΝΑΤΟ ήταν να σβήσουν 42 χρόνια, κατά τα οποία υπήρξε εμφανής πρόοδος.

Ο Καντάφι δεν σκοτώθηκε επειδή συμπεριφέρθηκε άσχημα στους ανθρώπους του. Γιατί εξάλλου θα νοιαζόταν η Αμερική αν ένας πρόεδρος είναι δικτάτορας; Αν ήταν έτσι, ο  Ρόμπερτ Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε θα έπρεπε να έχει πεθάνει νωρίτερα (σ.σ. πέθανε το 2019).

Ο Καντάφι, σύμφωνα με τους Αφρικανούς, σκοτώθηκε επειδή βρισκόταν στη διαδικασία να ενώσει την Αφρική μέσω μιας τράπεζας, ενός νομίσματος και ενός στρατού. Και αυτό ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί. Και δεν συνέβη.

Αντίθετα, η Λιβύη έγινε έρμαιο της Τουρκίας και των σχεδίων του Ερντογάν για κυριαρχία στην αφρικανική ήπειρο. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά.