Αρχική » «Όχι» στην ΠτΔ από τον Κ.Βελόπουλο: «Με ΛΟΑΤΚΙ και ‘μετανάστες’ δεν εορτάζεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας»
Ελλάδα Πολιτική

«Όχι» στην ΠτΔ από τον Κ.Βελόπουλο: «Με ΛΟΑΤΚΙ και ‘μετανάστες’ δεν εορτάζεται η αποκατάσταση της Δημοκρατίας»

Απάντηση στην Α.Σακελλαροπούλου για το τσίρκο της δεξίωσης

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Ελληνική Λύση δεν θα συμμετάσχει στην δεξίωση για την «47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας» “καρφώνοντας” την προεδρία παράλληλα για τις επιλογές της σχετικά με τους προσκεκλημένους.

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Η Ελληνική Λύση λαμβάνοντας την πρόσκληση σας, ζήτησε εγγράφως (με επιστολή, η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) από την υπεύθυνη για την ετήσια εκδήλωση της Προεδρίας, επί της επετείου αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας, να ενημερωθεί ποιοι άλλοι εκτός από τους θεσμικούς, πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες θα παρίστανται στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, περιέργως, ουδέποτε απάντησε στο γραπτό αίτημα μας και μέσω διαρροών (σε επιλεγμένα ΜΜΕ) που ουδέποτε διαψεύστηκαν, διέδιδε ότι θα προσκληθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση φορείς και ομάδες ανθρώπων, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία, όπως οι αγωνιστές της Κύπρου, Έλληνες και Κύπριοι αδελφοί μας αλλά και αντιστασιακοί που πολέμησαν και αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία.

Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός της μη απαντήσεως και στο εύλογο ερώτημά μας, όπως οι διαρροές που αφορούν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκδήλωση αυτή π.χ.ΛΟΑΤΚΙ, «μετανάστες» κλπ.

Η Ελληνική Λύση με την θεσμική της ιδιότητα δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει με την παρουσία της ασεβείς ενέργειες και πράξεις εναντίον της ιστορικής μνήμης και τιμής απόόπου και αν προέρχονται.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλετε να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι «προσωπική», ώστε να καλείτεφορείς και πρόσωπα ανάλογα με τις προσωπικέςσαςπροτιμήσεις, αλλά είναι εκδήλωση της Ελληνικής Δημοκρατίας, την οποία εκπροσωπείτεγια συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής δεν μπορεί να γίνουν εργαλείο προώθησηςιδεοληψιών ή προσωπικών απόψεων περί «πολιτικής ορθότητας», διότι έτσι αμαυρώνεταιη ίδια η σημασία της επετείου.

Μετά τιμής

Κυριάκος ΒελόπουλοςΜια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης