Αρχική » Καθηγητής Γρίβας: Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η Τουρκία είναι φίλος και η Ρωσία είναι ο εχθρός λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Καθηγητής Γρίβας: Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η Τουρκία είναι φίλος και η Ρωσία είναι ο εχθρός λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία

H Eλλάδα δέχεται υβριδική επίθεση στο χώρο της ανταλλαγής απόψεων και της ανάλυσης

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η Τουρκία είναι φίλος και η Ρωσία είναι ο εχθρός λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία

Σε πλήρη ταύτιση με τον Δυτικό παράγοντα η Ελλάδα. Περιμένουμε ανταμοιβή επειδή είμαστε τα καλά παιδιά συμπληρώνει ο καθηγητής τονίζοντας ότι η χώρα μας ανήκει στο Δυτικό στρατόπεδο αλλά πρέπει να χαράξει μια στρατηγική με πρώτο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Σε διχασμό οδηγείτε η χώρα μας για την Ρωσοουκρανική διένεξη, διχασμός που δεν είναι και τόσο αθώος ή αυθόρμητος συμπληρώνει ο Κος Γρίβας.

Αντίθετα, η Τουρκία, με την δήθεν στρατηγική του επιτήδειου ουδέτερου, που δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Τουρκία έκανε τον “ψόφιο κοριό” τώρα διεκδικεί τον ρόλο του παίκτη, αποκομίζει οφέλη.

Δεν μπορεί κανείς να πιστεύει ότι μπορούμε να τα βρούμε με την Τουρκία, όταν η στρατηγική της Τουρκίας είναι “τα θέλω όλα” τονίζει ο κος Γρίβας σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Σε έναν πολυπολικό κόσμο που ίσως τείνει να γίνει διπολικός, η χώρα μας πρέπει να επιδιώξει μια αυτόνομη στρατηγική στα πλαίσια της Δυτικής συμμαχίας.