Αρχική » «Όχι» της Θεσσαλονίκης στον τραγέλαφο της κυβέρνησης: Σχεδόν 9 στους 10 επαγγελματίες της εστίασης γυρίζουν την πλάτη στην covid free σήμανση
Video Ελλάδα

«Όχι» της Θεσσαλονίκης στον τραγέλαφο της κυβέρνησης: Σχεδόν 9 στους 10 επαγγελματίες της εστίασης γυρίζουν την πλάτη στην covid free σήμανση

εστιαση

Μόλις το 6% των επαγγελματιών εστίασης θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης εστιατορίων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης.facebook sharing button

Ηχηρό μήνυμα στέλνει η Θεσσαλονίκη στις καθεστωτικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία με την… έμπνευση για τους αμιγείς και τους μεικτούς χώρους που θα διαχωρίζουν τους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών της εστίασης στη συμπρωτεύουσα, επιλέγει να δέχεται και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες (μεικτοί χώροι δηλαδή), χωρίς διακρίσεις.

Ένας από αυτούς τους επαγγελματίες, είναι ο Μιχάλης Επιτροπίδης, εστιάτορας και ΓΓ της Ένωσης Εστίασης Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα επιλέξει να δηλώσει ως μεικτό το εστιατόριό του.

Κάτι που θα κάνει το 85% των επιχειρηματιών της εστίασης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση εστιατορίων, ψητοπωλών και καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, στην οποίο αναφέρεται πως μόλις το 6% θα πάει σε covid free σήμανση, να δέχεται δηλαδή μόνο εμβολιασμένους! Υπάρχει και ένα 9% που δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Για τους εργαζόμενους στην εστίαση δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και τηρώντας τα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια), αλλά και με self test, θα μπορούν να εργάζονται κανονικά.

Ο έλεγχος των πελατών θα γίνεται από το κατάστημα με ψηφιακή εφαρμογή για τη γνησιότητα βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικού rapid και pcr test.

Ετικέτες