Αρχική » H Κεραμέως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυρώσεις στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς
Ελλάδα Πολιτική

H Κεραμέως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυρώσεις στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς


Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαιώνει πώς ότι και να γίνει τον Σεπτέμβριο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά: «Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ. Εχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα ενταχθούν στο σύστημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι εκπαιδευτικοί και αν θα υπάρξουν κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, η κ. Κεραμέως απάντησε πως «εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα» για να προσθέσει: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που έχει καταγραφεί έως τώρα δεν επαρκεί, ενώ ζητάει από τους φοιτητές να εμβολιαστούν και εκείνοι: «Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.