Αρχική » Kαθεστώς: Ο Σ.Πέτσας ζήτησε (και πήρε) αλλαγή τίτλου στην ΕΡΤ -Ο τίτλος είχε προκύψει από τις δηλώσεις του υπουργού
Ελλάδα Πολιτική

Kαθεστώς: Ο Σ.Πέτσας ζήτησε (και πήρε) αλλαγή τίτλου στην ΕΡΤ -Ο τίτλος είχε προκύψει από τις δηλώσεις του υπουργού


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμίζει καθεστώς Βόρειας Κορέας που επιβάλει στους δημοσιογράφους τι θα πουν και τι θα γράψουν.

Παρέμβαση στην ΕΡΤ για ένα τίτλο, που, ενώ προέκυπτε από τις δηλώσεις του, δεν του άρεσε, έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Απαράδεκτη και η διοίκηση της ΕΡΤ υπό τον (δημοσιογράφο) Κώστα Ζούλα, που υπάκουσε στην απαίτηση του υπουργού και ακύρωσε τον δημοσιογραφικό της ρόλο.

Ο τίτλος ήταν «είμαστε κοντά σε εκλογές, να απευθυνθούμε στους πολίτες», όμως όταν βγήκε από το στούντιο προφανώς κάποιος από το… επιτελικό κράτος τού ζήτησε εξηγήσεις και απαίτησε την αλλαγή του τίτλου, όπως και έγινε.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ για τις εκλογές, με αφορμή και τη δήλωση του πρωθυπουργού, είπε: «Το 2023 είναι προ των πυλών. Και πάντα λέγαμε, από την αρχή, ότι θα γίνουν εκλογές το 2023, το οποίο φτάνει. Δεν μπορώ να πω εγώ τις πιθανές ημερομηνίες. Αν το βάλει κανείς έτσι και ανοίξει το ημερολόγιο, θα βρει πολλές Κυριακές».

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ότι είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν την άνοιξη. Κοντά είμαστε επομένως, ώστε, όπως είπα και πριν, να αρχίσουμε να απευθυνόμαστε στους πολίτες για το τι κάναμε και τι θα κάνουμε μετά».
«Όταν ο χρόνος φτάνει για να γίνουν εκλογές, τότε ο λαός εκφράζεται. Επομένως είναι μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς να δούμε τι κάναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την εκλογή μέχρι και σήμερα. Να δει ο πολίτης αν ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Ποια είναι η ατζέντα για την επόμενη μέρα. Άρα, είναι πολύ ωραίο να εκφράζεται και να υπάρχει αυτή η όσμωση…», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.