Αρχική » Koulis Mitsotakis…6 ευρώ την ημέρα… για να πας στο βουνό …..Διόδια 6 ευρώ στον Όλυμπο! Στα κάγκελα κάτοικοι και ορειβατικοί σύλλογοι για τα σχέδια της κυβέρνησης
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Koulis Mitsotakis…6 ευρώ την ημέρα… για να πας στο βουνό …..Διόδια 6 ευρώ στον Όλυμπο! Στα κάγκελα κάτοικοι και ορειβατικοί σύλλογοι για τα σχέδια της κυβέρνησης

Διόδια 6 ευρώ στον Όλυμπο! Στα κάγκελα κάτοικοι και ορειβατικοί σύλλογοι για τα σχέδια της κυβέρνησης

Η Ελλάδα του «Great Reset», ή αλλιώς η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός θέτει σε εφαρμογή όλα όσα αναφέρει το περιβόητο βιβλίο που έγγραψε ο Κλάους Σβαμπ.

Ανάμεσα σε όσα αναφέρει είναι και η προστασία της φύσης από τους ανθρώπους, μέσω της απαγόρευσης – ή ημι-απαγόρευσης – εισόδου σε διάφορους χώρους πρασίνου. Έτσι μετά το «lockdown» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών η κυβέρνηση προχωράει σε άλλη μια απίστευτη απόφαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιβάλει εισιτήριο ύψους 6 ευρώ για να πάει κάποιος… στον Όλυμπο!

Η απόφαση έχει τίτλο «Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου με κωδικό GR1250001 και ονομασία Όρος Όλυμπος». Σύμφωνα με δημοσίευμα, η περιοχή αυτή είναι όλο το βουνό (εκτός της περιοχής του καταφυγίου του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς, ένα κομμάτι – το χαμηλότερο – των πλαγιών του νότιου Όλυμπου και δυτικά, οι πλαγιές δυτικά της κορυφογραμμής Φλάμπουρο – Κίτρος έως κάτω το οροπέδιο Μπάρα).

Το προσχέδιο της απόφασης που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα, υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς. Όπως σημειώνεται στο άρθρο 1 της απόφασης, τα έσοδα από τα εισιτήρια θα αποτελούν πόρο για τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και θεσπίζεται για να καλυφθούν οι «αυξημένες ανάγκες που αφορούν τον έλεγχο και τη διαχείριση της επισκεψιμότητας της περιοχής».