Αρχική » Mόσχα: «Το έδαφος των δημοκρατιών του Ντονμπάς θα επεκταθεί μέχρι και την Μαριούπολη»
Διεθνή

Mόσχα: «Το έδαφος των δημοκρατιών του Ντονμπάς θα επεκταθεί μέχρι και την Μαριούπολη»

Η Ρωσία δεν σκοπεύει να μείνει στην Ουκρανία, θα αποσύρει τα στρατεύματά της μετά την στρατιωτική επιχείρηση, είπε ο Ρώσος απεσταλμένος στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να μείνουμε για πάντα. Ο ρωσικός στρατός θα ολοκληρώσει αυτήν την επιχείρηση, ελπίζουμε συντομότερα από ό,τι πιο αργά, και θα φύγουμε» είπε ο Τσιζόφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Euractiv.

Η Ρωσία δεν χρειάζεται το έδαφος της Ουκρανίας αλλά το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ θα επεκταθούν στο μέγεθος ολόκληρων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ είπε ο Τσιζόφ. Το τωρινό καθεστώς του Κιέβου είναι ανίκανο για διαπραγματεύσεις, τόνισε.

«Σε αυτό το σημείο, δεν βλέπω καμία πιθανότητα στο τωρινό καθεστώς του Κιέβου να μπορεί να διαπραγματευτεί. Και δεν λέω πως οι συμφωνίες του Μινσκ όπως είναι, θα μπορούν να ισχύσουν. Αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση» υπογράμμισε.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορούσε να σκοτωθεί σε μία ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, ο Τσιζόφ είπε: «Ελπίζω πως όχι. Επειδή θα υπάρξει ένα δικαστήριο να ασχοληθεί μαζί του κάποια στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος απεσταλμένος.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι Λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Mόσχα: «Το έδαφος των δημοκρατιών του Ντονμπάς θα επεκταθεί μέχρι και την Μαριούπολη» | Pronews