Αρχική » NATO και Ε.Ε. στέλνουν πολεμικά αεροπλάνα και όπλα στην Ουκρανία την ώρα των διαπραγματεύσεων
Διεθνή

NATO και Ε.Ε. στέλνουν πολεμικά αεροπλάνα και όπλα στην Ουκρανία την ώρα των διαπραγματεύσεων

Την ώρα που οι αντιπροσωπείες έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να όπλα και πολεμικά αεροπλάνα στην Ουκρανία, την ώρα που οι ρωσικές και οι ουκρανικές αντιπροσωπείες έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία.

Με ανάρτησή του στο twitter, o γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι μίλησε με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να τον ενημερώσει ότι το ΝΑΤΟ στέλνει πολεμικές ενισχύσεις στη χώρα του.

«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον επαίνεσα για τη γενναιότητα του λαού και των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενισχύουν την υποστήριξη με πυραύλους αεράμυνας, αντιαρματικά όπλα, καθώς και ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια» έγραψε ο Στόλτενμπεργκ.

Spoke with President @GitanasNauseda of #Lithuania about the consequences of #Russia’s reckless invasion of #Ukraine#NATO has already enhanced our defensive presence in the Baltic region & stands ready to do more. We will defend every Ally and every inch of Allied territory.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) February 28, 2022

Σημειώνεται ότι από πλευράς του ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ουκρανίας να ενισχυθεί με πολεμικά αεροπλάνα: «Θα τους ενισχύσουμε με περισσότερα πολεμικά αεροπλάνα. Δεν συζητάμε μόνο για πυρομαχικά. Τους παρέχουμε σημαντικότερα όπλα για τον πόλεμο» δήλωσε.

Ετικέτες