Αρχική » O Μητσοτάκης θέλει να βάλει τους φοιτητές να πληρώνουν τις φοιτητικές εστίες!
Ελλάδα Πολιτική

O Μητσοτάκης θέλει να βάλει τους φοιτητές να πληρώνουν τις φοιτητικές εστίες!

Ετοιμάζει το τέλος της δωρεάν φοιτητικής στέγασης – «Έχουμε εξαιρετική ποιότητα ζωής στην Ελλάδα» λέει στους νέους που αμείβονται με μισθούς πείνας

Τα μεγαλόπνοα σχέδιά για του να υποχρεώσει τους φοιτητές να πληρώνουν τη διαμονή τους σε… φοιτητικές εστίες παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομάδα φοιτητών και νεαρών εργαζομένων σε εταιρείες τεχνολογίας, την περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Θα περίμενε κανείς ότι ο πρωθυπουργός, την ώρα μάλιστα που έχουν διαρρεύσει σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, θα προσπαθούσε να δελεάσει τους νεαρούς ψηφοφόρους, υποσχόμενος κονδύλια για την ανάπτυξη νέων φοιτητικών εστιών αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι γονείς αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Αντ’ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να οι φοιτητές να πληρώνουν… πιο φτηνή στέγη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν πανεπιστήμια «τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη» είπε και πρόσθεσε οι φοιτητικές εστίες μέσα στα πανεπιστήμια θα έχουν… χαμηλό ενοίκιο!

«Δεν λέω κατ’ ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου» είπε ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι θέλει να «πνίξει» την δωρεάν και δημόσια Παιδεία!