Αρχική » Twitter: Το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τον Έλον Μασκ παρέσυρε τις μετοχές
Διεθνή

Twitter: Το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τον Έλον Μασκ παρέσυρε τις μετοχές

REUTERS/Dado Ruvic

Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν απότομη «βουτιά» στις προσυνεδριακές συναλλαγές τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι ακυρώνει την εξαγορά της εταιρείας. 

Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση σχεδόν 9% προτού μαζέψουν τις απώλειες στο 7%. Η μετοχή της Tesla, εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο περίπου 1%.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο δικηγόρος του Μασκ ενημέρωσε το συμβούλιο του Twitter ότι επιθυμεί να ακυρώσει τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων. Ο Μασκ έχει διαφωνήσει με την εταιρεία για τον αριθμό των spam bots και των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι η εταιρεία δεν είναι ειλικρινής σχετικά με το πόση δραστηριότητα στην πλταφόρμα είναι προέρχεται από πραγματικούς χρήστες.

Το Twitter, από την άλλη πλευρά, δηλώνει ότι έχει δώσει στον Μασκ τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται για να αξιολογήσει τον ισχυρισμό του ότι οι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αποτελούν μόνο το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου «firehose», μιας αφιλτράριστης ροής σε πραγματικό χρόνο των καθημερινών tweets.

Οι μετοχές του Twitter διαπραγματεύονται πολύ κάτω από την προσφορά των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή που έκανε ο Μασκ τον Απρίλιο. Η μετοχή της πλατφόρμας δέχεται επίσης πτωτικούς ανέμους μαζί με τον τεχνολογικό τομέα εν μέσω αύξησης των επιτοκίων.

«Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη για κανέναν ότι ο Μασκ προσπαθεί να ακυρώσει τη συμφωνία», δήλωσε ο ιδρυτής της Vital Knowledge Adam Crisafulli. «Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι όλο αυτό το έπος είναι αρκετά αποδιοργανωτικό τους τελευταίους μήνες, κάτι που θα μπορούσε να επιβαρύνει την απόδοση του Twitter όχι μόνο στο δεύτερο τρίμηνο αλλά και στο τρίτο τρίμηνο».

Δεδομένου ότι η ακύρωση της συμφωνίας προβλέπει ένα τέλος ύψους 1 δισ. δολαρίων, οι traders προετοιμάζονται για περισσότερο χάος καθώς το Twitter καλεί τον Μασκ στα δικαστήρια.

naftemporiki.gr

Ετικέτες